Најнови

– Честито, разбрав дека си се оженил!

– Да, за близначка!
– Јако, а лесно ли ги разликуваш?
– Да, брат ѝ нема мустаќи…

– Колку продажби направи денес? – Прашал менаџерот.

– Пааа… една.
– Една?!? Обично продавачите прават по 20-30 дневно. И за колкава сума?
– За 115.237 евра.
– Што? За 115.237 евра? И што продаде?
– Па дојде еден човек и јас му продадов мала кука за риба. Потоа му продадов средна кука. Потоа му продадов голема кука. Потоа му продадов нова јадица. Го прашав каде планира да оди на риболов, тој рече „надолу по брегот“, му реков дека ќе му треба чамец. Го одведов на долниот кат и му го продадов моделот на Haines Hunter со двата мотора. Потоа тој спомна дека неговата Хонда Сивик одвај ќе може да го влече овој брод, па јас го однесов кај автомобилите и му продадов еден Паџеро 4х4.
Менаџерот бил апсолутно шокиран. Едвај нашол сили во себе да го праша:
– Сакаш да ми кажеш дека човекот дошол да си купи мала кука за риба, а ти си му продал моторен чамец и автомобил?!?
Продавачот одговорил:
– НЕ. Всушност бил излезен да купи тампони за неговата сопруга, била во циклус… И јас му реков дека и така и така викендот му е заебан, зошто да не си отиде на риба…

Во кафич:

Жена:
– Како ме гледа, пали цигара, нервозен е. Сигурно многу ме сака.
Маж:
– Да ти е*ам Реал, само него не го фатив!!! Види ја козана како зјапнала во мене.

Лежи Црвенкапа на креветот со блажена насмевка на лицето, а до неа седи волкот, пали цигара и и вели:

- Гледаш ли што се случува кога ќе почнеш да прашуваш „Зошто ти е толку големо ова, зошто ти е толку големо она?...“

Полицаец фатил наркоман во зоолошка градина:

- Дрогиран ли си?
- Не!
- Ќе проверам ...
- Кое е ова животно во овој кафез?
Полицаецот посочил ќелија со кенгур. Зависникот погледнал глупаво кон животното и рекол:
- Зајак. 40-45-годишен

- Рамче брат, оти стално стоиш на џам кога пее твојата Фазлие

- Морам брат. Ако не сум на џам, комшиите ќе помислат дека ја тепам.

Пациент оди на контрола кај лекар и лекарот го прашува:

- Ви помогнаа ли апчињата што Ви го препишав минатиот пат?
- Многу докторе. Случајно ги нашол дедо ми, ги испил и сега јас сум единствен наследник.

Го носе Трпе, Трајчо на доктор.

Трајчо од болка не може да зборува, и само офка и стенка.
- Шо му се случуло?-- прашува докторот.
-Докторе, собраме пари за една гајба пиво, го пратиме да ја купе, а он по патот видел кристална вазна да се продава и ја купил!
-А бе, да земиш да му ја напикаш во задникот...
-Е, докторе, ами каа знаиш шо прашуваш..