Полицаец фатил наркоман во зоолошка градина:

- Дрогиран ли си?
- Не!
- Ќе проверам ...
- Кое е ова животно во овој кафез?
Полицаецот посочил ќелија со кенгур. Зависникот погледнал глупаво кон животното и рекол:
- Зајак. 40-45-годишен