Најнови

Се разболел еден човек од тешка болест и докторот му предвидел 3 месеци живот.

Ама му рекол дека ако сака да поживее малку повеќе, да си земе една козичка, и да замине да живее на планина на чист воздух и мир. Го послушал човекот и после 2 месеци доаѓа пак кај докторот, насмеан до уши.
– Докторе, јас го послушав твојот совет, отидов да живеам на планина со една козичка и секое утро, напладне и навечер си правам попара, а некој пат дури и директно од козичката ќе легнам под неа додекаа таа пасе и си молзам млекце, оти ми е многу вкусно. И еве ме сега жив и пукам од здравје. Само сега козичката нешто не ми е добра, се разболе и не знам што и е, па ја водам да видиш, можеш ли некако да помогнеш.
Ја поразгледал докторот убаво, помислил, помислил, пак ја поразгледал, барал нешто во некоја голема книга, пак ја погледнал козата и конечно му рекол на човекот:
– Абе пријателе, гледај сега. Јас не сум баш ветеринар, не се разбирам многу, ама ова е прч бе…

Сине, не сакам да одам во старечки дом…

– Ахаа… така ли? Е па и јас на времето не сакав да одам во градинка…

- Како заврши твојта кавгата со женати?

- Долази на колена до мене…
- И што ти рече?
- Излази од под креветот, пи*ка ти матер, да не дојдам тамо!!!

Зборуваат две плавуши:

– Муце, мојот маж ќе станува илузионист!
– Зошто мислиш така?
– Се враќам вчера порано од работа, а тој во спалната и ми вика „Гледај сега“ и кога почна: „Абракадабра… Хокус-покус-препаратус…“ тропна на врата на плакарот и од таму излезе Ивана од 8-ми кат во долна облека, толку беше збунета што дури не можеше ни да сфати што се случува…

Жената му се јавува на мажот:

– Еј кај си, можеш ли да зборуваш?
Мажот:
– Можам!
– Тогаш слушај…

Добив СМС од шефицата: Прати ми слика од малиот.

Пратив, од каде да знам дека сакала слика од син ми.
Сега си барам работа

- Ало душо што повеќе сакаш банани или јагоди?

- На пазарот ли си?
- Не, во аптека.

- Зашто се разведе од маж ти?

- Се однесуваше со мене како со куче.
- Во која смисла?
- Сакаше да му бидам верна.

И така живееја долго и среќно.

Две години среќно и 29 год. долго!