Планинареле Македонец, Американец и Кинез се качиле на некој врв и нашиов прв почнал да вика:

- Теее саакааам!!!
И низ планината одекнало
- Тее саакааам, тее саакааам...
Американецот извикнал:
- I loove yoouuu!!!
А ехото одговорило:
- I loove yoouuu, I loove yoouuu...
Кинезот извикал:
- 我愛你!!!
А ехото:
- Кааакоооооо?!

Си биле Македонче, Ромче, Албанче и Турче и добиле единици по македонски јазик. Наредниот ден ги носат тетратките со оценките кај татковците.

Македонецот му вели на детето:
– Ништо сине, ништо. Ти учи си англиски!
Турчинот пак му вика на детето:
– Ништо, во Турција нема да ни треба македонскиот јазик.
Албанецот:
– Ништо, уште малку Македонија ќе стане двојазична земја, ти учи си албански и германски.
А Ромот почнал да го брка малото ромче со клоци:
– Нозете ќе ти ги скршам! Македонците ќе се иселат во Италија, Албанците во Германија, Турците во Турција – само ние ќе останеме во оваа држава, а ти единица ми носиш по македонски!

Си биле три жени и отишле на пазар.

Дошле до тезгата со краставици и…
- Мене дајте ми прави и дебели!
- А за мене исто дебели, може и малку искривени.
- А за мене било какви, за салата ми се!- рекла третата.

Си биле тројца мажи, и зборувале за тоа чија жена има поголем задник.

- Мојава, кога ќе седне на шоља, не може да ја видиш шољата.
- Не е тоа ништо, вели вториот, мојата не може да помине низ врата од големиот задник, мора низ прозорец да влегува.
А третиот вика:
-А мојана има плави очи.
Е што има тоа врска со голем задник?
- Е па се друго е задник.

Шампионат во дркање. Учествуваат Французин, Италијанец и Македонец. Прв Французинот. Дрка, дрка, дрка и по едно саат време вика:

– БОКАЛ! Му носат бокал, овој го полни до врв.
Италијанецот. Дрка, дрка, дрка и по едно 7- 8 саати вика:
– КОРИТО!
Му носат корито, Италијанецот го полни до врв. Доаѓа на ред Македонецот. Се фаќа за работа, дрка, дрка, дрка… и по едно месец дена дркање одеднаш викнува:
– МИКРОФОН!
Сите се гледаат меѓусебе, кој курац сега му треба микрофон. Му носат микрофон, а Македонецот се дере:
– КОЈ НЕ ЗНАЕ ДА ПЛИВА, НЕКА БЕГА!!!

Разговараат Американец

Англичанец и Македонец на што најмногу им се палат жените Американецот вели јас кога ја бакнувам мојата најмногу се пали, Англичанецот вели јас кога и ги лижам цицките мојата најмногу се пали Македонецот вели јас кога ќе си го избришам од пердето мојата најмногу се пали!

Си биле будист, муслиман и хрисијанин разговарале кој бог е посилен се договориле да скокаат од авион и кој ке преживее:

– скока прв будистот и цело време вика буда буда буда буда…..и некако останува жив,
– скока втор муслиманот и цело време вика алах алах алах…. и на крај се удара во земја и умира,
– скока трет христијанот и цело време вика исус исус исус…. и кога доаѓа на педесет метри од земјата гледа дека нема ефект и почнува буда буда буда буда!!!

Во купе во воз седат Грк, Македонец, стара баба и плавуша.

Влегува возот во тунел и за неколку секунди се слуша силен сочен шамар. Кога возот излегол од тунел гркот имал црвен образ, но никој не прозборел – па така секој размислува во себе: Бабата си мисли :
- Сигурно Гркот ја фатил плавушата па оваа му плеснала една… Плавушата мисли :
- Хмм, Гркот сигурно сакал да ме фати, но во темница ме промашил ја фатил бабата и оваа му плеснала една… Гркот мисли :
- Македонецот сигурно ја фатил плавушата, а таа сакала да му удри шамар, но го промашила и ме удри мене… Македонецот мисли :
- Уф, едвај чекам да дојде друг тунел и пак да го расшамарам Грков!

Натпревар

Си биле Русин, Американец и Македонец и се натпреварувале чив национален алкохолен пијалок е најсилен.
Пие Американецот 10 чаши виски, му поставуваат еден стол и го прашуваат колку стола гледа. Гледеа овој се приклатува и вика дека му се гледаат 3.
Пие сега Русинов 10 вотки. И за истиот стол вели дека му се гледаат 4-5 стола.
Дрма нашиов 5 ж´ти. Го прашуваат колку стола гледа, а овој:
- Во кој ред ве молам!