-Ало........Соседот од долниот кат на зградата! Ќе бидете ли така добар да ми донесете тоалетна хартија, бидејќи сум во клозетот, а хартијата ми заврши?

- Сам ли сте дома?
- Не, жената е во кујната.
- Е, како така, не можеш ли да побараш од жената?
- Абе на лаптоп е и ќе бапне еден статус на фејсбук како претходниот пат
-“Тој мојот не може ни газот да си го избрише без мене”.

Најмудриот совет на дедо ми:

"Барај си жена со смисла за хумор. Пак ќе ти ебе мајката, ама бар ќе ти биде смешно"

Цветко загрижен му кажува на Трпе:

- Пријателе, не знам како да ти кажам, но морам... Трпана те изневерува.
- Нема шанси! Мојата жена не е таква.
- Од кај знаеш?!
- Па таа мене не ми дава, што сме маж и жена, а камоли на некој друг!

Пред венчавка во црква момчето скришно му дава на попот 100 евра и му вели:

- Попе, сакам да го испуштиш делот: ‘Се колниш ли дека ќе и бидеш верен до гроб?!’
Почнува церемонијата и попот:
- Се колниш ли дека ќе и бидеш верен до гроб?
Момчето низ заби рекло "Да", но после луто го прашува попот:
- А бе, нели пари ти дадов?
- Е, да, ама таа ми даде nовеќе.

Се сретнуваат Трпе и Цветко после свадбата на Трпе:

- И како е да си женет?
- Епа, како да ти кажам, кучето избега уште првата недела...

- Трпано, сакам да се разведеме.

- Не може Трпе. Вдовица ме зеде, вдовица ќе ме оставиш!

Брачен пар се вози по автопат, полека со 100 km/h. Жената седи зад воланот, а мажот мирно ја разгледува околината и изненадно се врти кон жената па и вели:

- Оженет сум преку 20 години, но сакам да се разведеме.
Жената ништо не вели и продолжува да си вози мирно, но накачува на 110km/h. Мажот повторно:
- Не сакам да се обидуваш да ме одвратиш од замислата! Во врска сум со твојата најдобра другарка!
Жената пак останала мирна, но брзината пораснала на 120km/h.
- Сакам да ја задржам колата.
Брзината пораснала на 130km/h. Тој продолжил:
- Ги сакам и сите картици и нашиот брод и куќата! Јасно ли ти е?!
Автомобилот полека почнал да се движи кон бетонски мост. Тоа го направило мажот нервозен, па ја прашува жена си:
- Ти, ништо не сакаш за себе?
Брзинометарот покажувал 150km/h.
- Не, јас имам се што ми треба.
- О, да? – иронично забележал мажот.
- А, што тоа имаш?
Пред да се накачи стрелката на 160km/h, таа полека се свртела кон него и му рекла: воздушно перниче!