Оди Никола Груевски во познат локал, седнува со своите телохранители на едно од сепарињата, доаѓа келнерот и ги прашува што ќе се напијат.

Премиерот му вика : Ти седни те молам.. Келнерчево си седнува, а телохранителите го стануваат и му викаат: Три средни идиоте!!!

После смртта, Слободан Милошевиќ оди во чистилиштето и се сретнува со Св. Петар кој му вика:

- Кај тргна бре Слободане?
Слободан, чврсто убеден, со нареднични став:
- Во рајот, каде инаку?
- Море каков рај, ти одиш право во пеколот! (Луто му одговорил Св. Петар) И Слободан отишол во пеколот. После неколку дена, некој тропа на вратата во рајот. Св. Петар отвара порти, и кога пред врата гледа комплет цела екипа ѓаволи од пеколот.
-Каде бе вие, што е работата? (Ги прашал нервозно Св. Петар ѓаволите) - Бегалци! – одговориле ѓаволите.

Љубчо и Бранко

Отишле Љубчо и Бранко на гости кај Буш во Америка, ги седнале на голема маса и почнале да принесуваат порцелански чинии. Ги видел Бранко чиниите, грабнал една и ја пикнал под пазуви. Арно ама, го видела тоа жена му на Љубчо и му шепка:
- Абе, Љубчо, види го Бранко здипли чинија, земи и ти една.
Станува Љубчо и вика:
- Ние Македонците сме познати магионичари. Еве јас ќе ставам една чинија под пазуви, а Бранко ќе ја извади.

Лажов

Секретарката му кажува на Никола Груевски:
- Тука е еден новинар, сака изјава.
- Ма нека одат у бестрага тие чкрабала, стално ме прават лажов.
- Па, што да му кажам?
- Кажи му дека не сум тука.

Никола Груевски

Што ќе се случи ако Никола Груевски се пресели во Босна?
Нивото на интелигенција ќе порасне во двете држави.

Светска политика

- СОЦИАЛИЗАМ – Ти имаш две крави, едната му ја даваш на комшијата.
- КОМУНИЗАМ – Ти имаш две крави, власта ти ги зема двете и тебе ти дава малку млеко.
- ФАШИЗАМ – Ти имаш две крави, власта ти ги зема двете а тебе ти го продава млекото.
- НАЦИЗАМ – Ти имаш две крави, власта ти ги зема двете и тебе те убива.
- БИРОКРАТИЗАМ – Ти имаш две крави, власта ти ги зема двете, ја убива едната, ја молзи другата и после го фрла млекото.
- КАПИТАЛИЗАМ – Ти имаш две крави, ја продаваш едната и си купуваш еден бик.

Признавање под уставно име

Неколку дена пред самитот на Нато, Бране добива повик од Грција, поточно од Нимитц.
Нимитц не должел многу и веднаш му рекол:
- Драг Бранко! Грција се согласи да ја признае Македонија под уставното име.
Бранко бил презадоволен, возбуден, за малку инфаркт ке добиел, и Нимитц да го смири му рекол:
- Априлилили Бране. ©ВицотекА!!!

Авион

Бранко Црвенковски и Никола Груевски се возеле во авион. Се појавил дефект на авионот и тој се срушил. Кој се спасил?
- Народот!

Бомбици

Што му подготвила сопругата на Киро Глигоров, кога се вратил од болница после бомбардирањето?
- Бомбици

Собом

Никола Груевски бил во посета на Србија и отседнал во некој хотел. Арно ама имал проблеми со собата и слегол да се пожали на рецепционерот. Но исто така слабо му одел и српскиот.
- Имам поблеми са собом !
- Ок. Али ја нисам психијатар ! – рекол рецепционерот