Во училиште, учениците прават тест, наставничката го прашува малиот Трпе:

- Трпе зошто не пишуваш?
- Го изгубив пенкалото.
- Зошто не му кажа на татко ти?
- Да бе, не сум луд. Пред 2 недели ќе ја убиеше сестра ми дека изгубила некаков циклус...

Учителката ги прашува учениците што е обратно од смеење?

Малиот Трпе одговара: “Секс!”
– Е како бе секс, ај појасни?
– Епа смеењето е ха ха ха, а сексот е ах ах ах…

На испит на Медицински факултет, професорот ја прашува студентката.

- Колку сперматозоиди има во тестисите на машки полов орган?
По кратко размислување…
- Пааа отприлика голтка, голтка ипол!!

Учителката го прашува Мали Џокица како си поминал за летниот распуст.

Џокица одговара:
- Прво, јас не сум Џокица, јас сум Џорџ.
- Како второ, за распустот бев во Америка и супер си поминав. Цело време се качував на веранда, па се симнував од веранда, па јадев, па пак се качував на веранда, па се симнував, па спиев, па пак се качував на веранда и така цело време.
- Добро, седи. Ајде ти Верице кажи ни како си помина.
Верица одговара:
- Прво, јас не сум Верица, јас сум Веранда.

Млад човек е примен на работа во голем супермаркет и првиот ден го пречекува менаџерот, го поздравува срдечно и му вели:

- Твојата прва задача денес ќе биде да го избришеш подот.
- Ама јас сум факултетски образован.
- Оф леле, извини. Дај ми ја метлата, јас ќе ти покажам како.

Се јавува Трпе и вели: татко ми е виолинист, мајка ми е пијанист, сестра ми пее во хор, јас чукам на дајре, очигледно ние сме музичко семејство!

Се јавува Стевче и вели: татко ми е фудбалер, мајка ми ракометарка, јас кошаркар, очигледно ние сме спортско семејство!
Станува мали Ѓокица и вели: баба ми секое утро ја гледам како оди низ двор, а под мишки има The Times, Daily Mirror, Le Figaro, Deutsche Zeitung, а бидејќи не знае да чита ОЧИГЛЕДНО снемала тоалет хартија и оди да сере!

Трпе: Професорке мислам дека не заслужувам кец по овој тест.

Професорка: Се согласувам, ама тоа е најниската оценка што можам да ти ја дадам.

Во училиште учителката ги прашува прво-одделенците

– Кој ќе ми каже реченица со зборот дефинитивно? Прво се јавува Ана: – Небото е дефинитивно сино. – Извини Ана, но небото може да биде и сиво, портокалово! Се јавува Аце: – Дрвата се дефинитивно зелени. – Жалам, но во есен, дрвата можат да бидат и кафени! На крај се јавува малиот Трпе и ја прашува учителката: – Учителке прдежот има грутки? Оваа го погледнува запрепастено: – Трпе бре! Се разбира не! – Е па добро, тогаш, јас дефинитивно се посрав во гаќи!!!

Професорката на факултет им рекла на студентите да напишат есеј.

- Во есејот треба да има мистерија, секс, религија и богатство.
Ете го Трпе по три минути.
- Готово, професорке!
- Е ајде да чуеме.
- Ох, господе, грофицата е тудна, кој ли го направи тоа?

На испит на филозофски, професорот го прашува студентот:

- По што ќе познаете дали некој човек е глуп?
- По глупите прашања што ги поставува.

Мајката го буди синот.

- Станувај сине време е да одиш на школо.
- Остај ме на мира денес не одам во школо.
- Е како не одиш, имаш причина за тоа.
- Да ме мрзат учениците а богами и професорите.
После пола саат мајкава пак.
- Ај станувај мора да одиш.
- Е зошто морам?
- Зошто имаш 52 години и си директор на училиштето!