Го носе Трпе, Трајчо на доктор.

Трајчо од болка не може да зборува, и само офка и стенка.
- Шо му се случуло?-- прашува докторот.
-Докторе, собраме пари за една гајба пиво, го пратиме да ја купе, а он по патот видел кристална вазна да се продава и ја купил!
-А бе, да земиш да му ја напикаш во задникот...
-Е, докторе, ами каа знаиш шо прашуваш..