Две плавуши седат на кафе и оговараат друга плавуша:

– Слушна ли, се удавила летото на море?
– Како?
– Паднала од кејот во водата.
– Таа нели знаеше да плива?
– Знаеше, ама некој поставил знак забрането пливање.