Среќава Исус некој старец и го прашува каде оди. Старецот рекол дека го бара својот син.

Исус:
– Како изгледа вашиот син?
Старецот:
– Па има шајки на рацете и нозете.
Исус:
– Татко!!!
Старецот:
– Пинокиоооо!!!