Комшијата оди кај Стојан и го прашува:

– Абе, Стојане, ти ли вареше ракија минатата недела?
– Да, зошто?
– Ајде да те замолам веќе да не ги фрлаш комињето во шумата.
– Добро, а зошто?
– Вчера бев на лов и едни пијани зајаци ми го изе*аа кучето!