Полицаец во сообраќајна контрола запира возило и на возачот му вели:

- Господине, вашите документи ве молам.
Овој му дава возачка и сообраќајна. Цајканов го гледа дека е црнец, го чита името и му вели;
- Вие сте Леонардо Ди Каприо?
- Да, бе.
- Глумецот?
- Да, бе.- вели црнецов.
Цајканот пак го гледа, а овој црн ко ќумур.
-Момент господине ДиКаприо, да се консултирам со командирот…
„Командире, ало, јави се на прием!“.
-„На прием, кажи“
-„Абе, Титаник потона или изгоре?“