Мажот ги чести сите во локалната кафеана:

– Пријатели, после 5 ќерки по ред, пред 3 дена конечно ми се роди син!
– Честито! Да е жив и здрав! А на кого личи, на тебе или на жена ти?
– Не знам, уште не сме го гледале во лицето.