Маж во ресторан:

– Може ли една супа?
Келнерот му ја донесува.
Мажот:
– Ве молиме пробајте ја.
Келнерот:
– Да не не ви се допаѓа?
– Не бе само пробај ја?
– Студена ли е?
– Пробај ја де.
– Да не е премногу топла?
– Не, те молам само пробај ја.
– Добро, а каде е лажицата?
– Ахааааа!