Нов затвореник штотуку пристигнат во затворот. Чуварот го теши:

- Мирно и пополека! Што се десет години, нема ни да почувстуваш како ќе летнат. Тука животот баш ни е возбудлив. Секој ден е со разна тематика. Понеделник е ден за фудбал. Сите трчаме по топката во дворот. Ти сакаш ли фудбал?
- Паа, не. Не го сакам спортот.
- Ех, добро. Вторник ќе ти се допадне
- тогаш играме карти, шах, што сакаш. Сакаш ли карти?
- Неее, не играм карти!
- Добро де, ете среда е ден за сeкс. Ти сeкс со жени ли сакаш или со мажи?
- Со жени!
- Ееее, тоа значи и средата нема да ти се допадне...

Време е да почнеме да штедиме.

Од денеска нема да употребуваме никакви инструменти за контрола на алкохолизираноста за возачите, затоа што се мпогу скапи. Преоѓаме на поефтин систем: на возачот ќе му дадеме презерватив во кој ќе дува, потоа ќе помирисаме и ќе видиме дали пиел и колку. Повеќе…

Си бил некој полицаец инвалид. Си се возел со инвалидската количка и тогаш еден човек на шега му кажал:

- Еве ти пари да си купиш скапи патики. На ова полицаецот се навредил и му кажал на својот наредник за тоа, а командирот му рекол:
- Па што не му удри клоца?

Си бил еден поп и се возел на велосипед и тогаш еден полицаец го прашал:

- Попе кај одиш?
- Еве со господ напред и со ѓаволот назад.
А полицаецот на тоа рекол:
- Аааа, значи тројца се возите, а? Еве ти казна!!!

- Гиго, Гиго… ти гарантирам дека полицаецов што иде навака е педер!

- Зошто мислиш така?
- Гледај колку жени шетаат наоколу, а овој ќе видиш, баш нас ќе ни се закачи!

Оди полицаец во трафика.

- Добар ден, излезе "Загор"?
- Не!
Тогаш полицаецот се фаќа за токи-воки:
- Ало, овде сокол, веднаш обиколете ја трафиката!

Се возеле двајца полицајци во кола и гледаат еден полицаец како седнал у кајче на сред ливада и весла… Едниов цајкан му вика на другиов:

- Е ради вакви ко овој не праат нас цајканите глупи.
И другиов вида:
- Да бе, да знаеф да пливам ќе му отидеф и ќе го задавев.

Се шетаат двајца полицајци и здогледуваат поп. Го земале во раце, го качиле на некоја кула и го фрлиле..

Попот паднал и починал на лице место. Тогаш едниот полицаец му вели на другиот:
- Ти реков дека не е бетмен.