Малиот Цветко го прашува татко си:

- Тато, што е тоа камиказа?
- Тоа е човек што останал да живее во Македонија.
- Тато, а што е тоа мазохист?
- Тоа е човек што живеал во странство и се вратил повторно во Македонија.

Тито беше уметник, нешто како Пикасо...

Пикасо и од гомна знаеше да направи уметност, а Тито држава...

Дечко гледа девојка со книга и ѝ приоѓа:

- Што читате?
- Стивен Хокинг
- за универзумот и точката на сингуларност.
- Која е таа точка на сингуларност?
- Тоа е место во вселената каде што не дејствуваат никакви закони.
- Значи Хокинг дошол во Македонија?

Еден човек влегува во супер High-Tech бар и гледа дека зад шанкот стои робот, наместо шанкер. Човекот оди до барот, а роботот го прашува:

- Колку е вашето IQ?
Човекот одговара:
- 150.
Роботот веднаш го послужува со 16-годишно виски и започнува разговор за глобалното затоплување, влијанието на околината, квантната механика, нанотехнологијата и др.
Човекот е многу импресиониран од вечерта и затоа другата вечер решава да го тестира роботот.
Кога роботот го прашува за неговото IQ, тој вели 80. Веднаш роботот му служи пиво и му зборува за фудбал, омилени јадења, жени и сл.
Уште повеќе заинтригиран, човекот повторно се враќа следната вечер. Роботот го прашува:
- Колку е вашето IQ?
Човекот одговара:
- Паа? околу 15.
Тогаш роботот му сервира еден голем чоколаден сладолед и го прашува:
- И, брат, што велиш, пак за СДСМ или ВМРО ќе гласаме, а?

Разговараат тројца човекојадци. Првиот вели:

– Пред некој ден изедов еден Англичанец, слаб, исушен, тврд како ѓон. Одвај го дојадов!
Вториот:
– А јас пак изедов еден Германец. Дебел, мрсен, дебелогаз. Ми се згади!
Третиот:
– Е јас минатата недела јадев вистински деликатес! Посебна сорта: Македонски политичар. Почнуваш од главата, а таму место мозок, путер! Доаѓаш до кичмата, нема коски! А дури кога ќе дојдеш до задникот – внатре наоѓаш уште петмина!

На следните избори гласаjte за АЛИ БАБА,

така барем ке бидете сигурни дека разбоjниците се само 40