Седи некој маж дома, пие ракија, а низ лицето му течат солзи.

Влегува жена му, и го прашува:
- Зошто плачеш бе, мажу ?!
А он и' одговара:
- Се сеќаваш ли кога татко ти адвокат ми се закани дека ако не се оженам за тебе ќе ме прати 20 години во затвор ?
- Се сеќавам.
- Епа, да одберев затвор денеска ќе ме пуштеа на слобода...