Се сретнале магарето и лавот и магарето започнало да се зајадува со лавот и му рекол:

- Абе лаву, зошто ти мора да си цар на животните, зашо па јас да не сум?!
- Ех, зашто, не гледаш ли каква убава грива имам?
- Е ако де и јас имам убава грива. Значи и јас можам да сум цар!
- Еми да, ама јас имам и ногу гулем к*р! Гледај колкав е….
- Па и јас имам голем к*р – го извадил и магарето
Ги премериле и се покажало оти се до сантиметар еднакви. Тогај лавот рекол:
- Абе да, ама јас е*ам многу долго!
- Еми и јас е*ам ногу долго…
Накрај лавот предложил:
- Добро, ајде да се е*еме еден – друг и кој повеќе време издржи тој е цар на животните!
Се согласило магарето, влечеле сламка и му се паднало на лавот да биде прв. Започнал
он, му го набутал на магарето, терал,терал, цели 30 минути и готово.
Дошло на ред магарето.Му го набутал на лавот до крај. Поминале 20 минути и лавот си
рекол во себе:
- Абе, нешто ногу време помина тој има шанси да ме зае*е. Чекај јас да се потсетам што
ми прави лавицата додека се е*еме. Аха, она ме апе по вратот, тоа пали ногу…
Се завртел и зафатил да го апе по вратот, нежно… На магарето му станало убаво и оште
поздраво му го набил. Поминале 25 минути а магарето никако да сврши. Лавот па се
потсетил на триковите на лавицата како му грепка таша*ите со ноктите…
Почнал да прави тека и на магарето, а магарето зачурело од ќејф и уште толку поубаво
му станало.
Станале 28 минути и лавот веќе почнал ептен да се загрижува. Па се замислил за
лавицата и се потсетил оти најголем ќејф му се прави кога лавицата прави осмици со
задникот… Започнал лаво да прави осмици како ненормален, а магарето одлепило од
убавина… и веќе на 29 тата минута испразнило се до максимум и му шепнал на увото на лавот:
- Абе, лаве ти не си цар. Ти си Бог!