Трпе на очен лекар. Лекарот му вели:

- Можеш ли да ги прочиташ буквите во последниот ред?
- Не.
- Тогаш вие сте кратковид.
- Тууу, ебати судбината, кај цел живот неписмен, сега и ќорав?

Трпе му се доверува на Цветко:

- Викаат дека не требало да се гледаш со друга жена додека не се разделиш со сегашната.
- Е добро, кога одиш да купиш нови кондури, бос ли одиш до продавница?!

Милионер на смртна постела го диктира тестаментот на адвокатот:

- На ќерката и ја оставам фирмата, на жената и ја оставам вилата, на љубавницата БМВ-то. А на зетот, кој многу сакаше да го спомнам во тестаментот: " Здраво, Трпеее!" By: Енена

Жена ми роди сина пред некој ден. Иду у породилно да ги зему жену и бебе. Она иде напред с’с бебе и сретнуемо га доктора. Трзам га настрану и тихо му викам:

- Докторе, к’да ќе може да се е*емо?
Он ми кима с’с око и вика ми:
- После 10 минута, ќе ми заврши смена. Ке те чекам на паркинг, лепотане!

Се закашлав, а жена ми не се пробуди.

Кивнав, а жена ми не се пробуди.
Отварам чоколадо и слушам:
- Дај и на мене два реда!

Трпе многу често каснел на работа. Шефот му се заканил дека ќе го избрка од работа ако закасни уште еднаш.

Си купил Трпе будилник и едно време ставувал на време, ама една ден станал во 7:45, а на работа требело да биде во 7:30.
Исплашен иде кај комшијата кој бил заболекар и му вика:
- Комши, ај те молам брзо извади ми два заба, и намачкај ме на лицето со крв како да сум имал некаков инцидент.
Откако завршил, докторот му вика:
- Готово комши, 2000 денара.
- Зошто бе комши, нели е 500 денари од заб?
- Да, ама денеска е недела!

Македонец поминува низ едно грчко село и гледа свадба. Седнува да се најаде и напие и гостејќи се започнува разговор со човекот што седи до него:

- Види ја невестата, со мустаќи, не можеш да познаеш дали е маж ли е жена!
- Ако уште еднаш слушнам нешто лошо за ќерка ми, ќе те убијам!
- Нервозно го предупредил човекот.
- Оооф, извини, не знаев дека вие сте таткото на оваа убава девојка!
- Е сега ќе те убијам, јас сум мајката...

На вeнчавка, свекрвата и дофрла на невестата:

- Ќерко, венчаницата не ти е баш убава...
А невестата на тоа:
- Не се секирај, следниот пат ќе биде поубава!