Трпе со малиот Трпе биле во пицерија:

– Татко, тато. Нели мачките имаат мачиња?
– Да.
– А, кучињата имаат кученца?
– Се разбира!
– И патки, имаат патки?”
– Даааа….
– Тато, а пици зошт немаат пицички?”
– Не знам Трпе, прашај го готвачот и остави ме на мира!
Малиот Трпе оди до готвачот и му повторува сe, а готвачот му одговара:
– Оди сега кај татко ти и кажи му дека пиците немаат
пицички, зошто ги вадам на време…