Цветко ѕвони среде ноќ на матичниот лекар:

- Докторе изгледа жена ми има воспалено слепо црево...
- Не е можно! Пред две години и го извадија слепото црево на жена ти, а јас досега не сум слушнал некој да има две слепи црева!
- А за втора жена си слушнал ли?!