Соседот го прашал Цветко:

- Абе, да не ти пуши кравата?
- Не!
- Епа тогаш ти гори шталата.

Во темна ноќ со густа магла, Трпе вози и одеднаш удира кола пред себе без запалени светла. Излегува од колата и изнервирано му вика:

- Шо си ги изгасил светлата бе, нели гледаш колку е темно?
- Па, мислев дека во своја гаража можам да правам шо сакам!

Трпе му се доверува на Цветко:

- Нешто многу ме мачи.
- Кажи да ти помогнам.
- Треба да се женам, имам две девојки.
- И?
- Едната е постара вдовица, ама многу богата, има 3 коли, 2 џипа и 4 стана.
- А другата?
- Млада, згодна и паметна девојка, ама сиромашна.
- Ожени се за младата, битна е љубовта! … А, каде живее таа вдовицата?

Трпана и врти на Цвета по телефон:

- Цвето, да не е маж ми кај тебе?!
- Не, зошто?
- Слушнав почнал да оди по курви, па си помислив да не е кај тебе.

Се враќа Трпе од службен пат дома и ја гледа Трпана, па ја прашува:

- Што ти е тоа на вратот?! - А, ова на вратот? Се гризнав...

Се караат Трпана и Цвета:

- Да даде господ, швалерот сида да ти фати!
- Не го колни маж ти мориииии!

На крајот од состанокот, директорот прашува:

- Има ли некој некое прашање?
Цветко станува и вика:
- Јас имам директоре, ебете ли вие нешто друго освен нас?

Трпе тајно се оженил без да знае мајка му. Па одлучил да ја зеза и донел жени дома:

- Мамо, се оженив! Погоди со која од овие три жени!
Мајка му без двоумење одговорила:
- Со оваа во средина!
Трпе зачуден ја прашува:
- Ама како знаеше од прва?!
- Уште одма почна да ме вознемирува!

Трпе се враќа од работа и прашува:

- Мила, што има за ручек?
- ИКЕА сендвич.
- Што е тоа?
- Сите состојки се во фрижидерот, само состави го!

Трпана му звоне на Трпе:

- Трпе, да не ја имаш чепкано навигацијата на колата?
- Да, сакав да видам колку е растојанието од Скопје до Охрид.
- Е фала многу, јас сум во Охрид..

Трпе влаегува во аптека:

- Сакам да си купам антидепресанти!
- Рецепта имате ли?
- Со Македонска лична карта, не може?