- Многу ви е убаво палтото, кај го шиевте?

- Во Париз.
- А далеку ли е од Пехчаво?
- 2259км
- Види ти, колку забутано а како шијат...

– За што те судеа?

– За мито.
– А како те ослободија?
– Со мито.

Натпис во лифтот:

- Го сакам Трпе!
Подолу:
- Трпе е геј, глупачке!
Најдолу:
- Не сум глупачка, тyку глупак!

Трпе оди со Трпана во мотел и на рецепција прашува:

– Би сакале да изнајмиме соба на 5 минути.
– Но тоа не е можно господине...
Во муабетот се уфрлува Трпана тажно:
– Можно е, можно е...

Трпе го носи син му вo зoолoшка. Малиот Трпе љубопитно го прашува татко си:

- Taтo,тато. Зoшто Majмунoв нe глeда тoлку лошo?!
- Потивко синe, уштe cмe на билетарата....

Малиот Трпе го прашува малиот Цветко:

- Те тепаа за кецот по математика?
- Не. Се снајдов.
- Е како?
- Му ставив кондом на татко ми во џеб и цел ден мајка ми него му се дереше!

Во автобус дечко пушта рака помеѓу бутовите на девојката.

– Што правиш? – Прашува таа.
– Па, хм… си ја топлам раката да не настинам – збунето одговорил тој.
– Од ушите се настинува, од ушите!

Трпе оди кај уролог:

- Докторе, мора ли за преглед на тестиси да ми ги врзувате рацете!?
- Не! Ама многу ме нервира кога некој ќе ме погали по коса!

Дечко гледа девојка со книга и ѝ приоѓа:

- Што читате?
- Стивен Хокинг
- за универзумот и точката на сингуларност.
- Која е таа точка на сингуларност?
- Тоа е место во вселената каде што не дејствуваат никакви закони.
- Значи Хокинг дошол во Македонија?

На Нова Година, Дедо Мраз ги испорачува подароците. Брза како луд да стигне на време, испотен се протнува низ еден оџак и што да види.

Гола девојка спие откриена во креветот. Дедо Мраз си помислува:
- Дали да ја искористам или не?! Ако ја искористам нема да стигнам на време со поклоните. Ама ако не ја искористам нема да можам да се протнам пак низ оџакот...