Надарениот бик и недостапната крава

На една ливада оградена со бодликава жица, пасе бик. По едно време гледа во соседната ливада пасе една симпатична крава. Се засилува бикот и оооп… ја прескнува жицата. Оди кај кравата и ја прашува:
– Женска, како се викаш?
– Јас сум Сивка Недостапната а за тебе само Сивка.
– Е, добро е. Јас пак сум Белчо Надарениот, за тебе само Белчо, зошто дарот ми остана на оградата.