Дневникът на един "хакер"
15 февруари - току що се опитах да се свържа към интернет, за която толкова много бях слушал - неможах да се свържа, може би нещо не е наред...
16 февруари - един приятел ми каза, че трябва да си сложа модем на компютъра. не виждам защо. сигурно се опитва да ме излъже. за какъв ме мисли той?
17 февруари - купих си модем. не знам какво да правя с него. не влиза нито във флопито, нито в принтера. много съм разочарован...
18 февруари - най-накрай свързах модема към компютъра и той заработи. всъщност едно десетгодишното съседче направи това вместо мен.
19 февруари - десетгодишното съседче ме включи в интернет. то трябва да е много умно.
20 февруари - какво е това провайдър? аз си мислех, че съм се включил към интернет, а не към някакъв си провайдър. много съм разочарован...
21 февруари - десетгодишното съседче ми показа как да изпращам електронни писма. то трябва да е генийче... поне в сравнение с мен.
22 февруари - вчера чух по радиото за irc-internet relay chat.проверих в речника - "chat" означава лек разговор, бъбрене. опитах се да говоря на компютъра, но нищо не стана. може би ми трябва микрофон.
23 февруари - десетгодишното съседче ми показа как да използвам irc. но тези хората там използват понякога главни букви. как го правят? въобще не мога да си представя как се пишат главни букви. може би използват друга клавиатура?
"Знам, че сме най-древната цивилизация на Балканите, в Европа, във Вселената, наясно съм че динозаврите, маймуните, трансформърите и покемоните са произлезли от нас.
Знам, че сме били на три морета, три планети и ставаме мъже на три ракии. Знам, че сме народ който играе в ледени води, ходи по огън, пие вода с уран и яде лютеница с наркотици.
Запознат съм, че сме измислили компютъра, автоматичната скоростна кутия, тройния чушкопек, левия мигач и десния завой.
Знам, че имаме песен в космоса и на Евровизия (за другия поп) фолклор е трудно доказването, защото сърбите и гърците са смляха да ни джамбазят хитовете.
Знам, че след като са изобретили секса ние първи заменяме козата с жена.
Запознат съм, че сме създали кирилицата, глаголицата, шльокавицата (zdr ko pr), телепатията и езика на делфините.
Наясно съм, че разбираме от футбол, политика, варене на ракия, генно инженерство и ядрена физика.
Знам за всички тия патриотични неща, колко велик народ сме и никога не съм спирал да се гордея с това, ама сънародници, айде моля Ви се припомнете си кои сме и спрете да серете в общата маза."

От домоуправетеля

Живеехме в къща с много саксии с цветя на двора.
Преди едно рязко застудяване жената прибра много от тях вътре, за да ги запази. Оказало се, че един малък смок се бил сгушил в едно от цветята. Когато бил внесен вътре и се стоплил, се раздвижил и жената го видяла да пропълзява под дивана. И нададе невероятен писък. Аз, който в това време си взимах душ, изтичах гол в коридора да видя какво става. Тя ми каза, че има змия под дивана. Коленичих гол на пода, за да проверя. В този момент явно дошло кучето и ми завря студения си нос отзад, както правят кучетата. Аз обаче реших, че змията ме ухапала, изкрещях, подхлъзнах се и паднах на пода. Жената помисли, че съм получил удар, извика бърза помощ, покри ме с покривка и ми каза да не мърдам. Докторите нахлуха, не обърнаха внимание на протестите ми и ме понесоха на носилката. Точно тогава смочето реши да се размърда под дивана, един от екипа го видя и изпусна своя край на носилката, което обяснява счупения ми крак. Жената повика на помощ съседа, който се въоръжи с навит вестник и започна да ръчка под дивана. След известно време явно реши, че всичко е наред и каза на жена ми, че змията я няма. Тя с облекчение се тръшна на дивана и смочето, явно покатерило се между възглавниците, се размърдало. Тя, явно го усетила, изкрещя и припадна. Съседът се втурна да й прави изкуствено дишане и точно тогава жена му влезе и го видя с устни върху тези на жена ми. Развика се като Джеки Чан и му нанесе страшен удар с пазарската чанта, от което пък и той припадна. Сега вече и полицията вече беше дошла. Видяха двамата на пода, жена му с окървавена чанта в ръце и рекоха да арестуват всички, но ние обяснихме защо е цялата патардия, заради едно смоче. Те не ни повярваха, но точно тогава смочето реши да докаже истината и изпълзя. Единият от полицаите се стресна, подскочи и се преобърна през прозореца върху кучето, което пък на свой ред се стресна и драсна към улицата, където някакъв явно се опита да го избегне и се натресе в полицейската кола, която взе, че се запали. Викнаха и пожарната, която в бързането си отнесе два стълба и спря тока на целия квартал. Но пък загасиха патрулката. След време ме изписаха от болницата, оправихме прозореца, кучето се върна, полицаите си взеха нова кола. Мина още известно време, с жена ми гледахме телевизия, и по новините казаха, че се очаква рязко застудяване. Жената ме попита дали да не вземе да внесе саксиите вътре. И тогава, господин съдия, я застрелях..