Момиче се вози в автобуса, а в скута си гали малко коте. Мъжът до нея ѝ казал:

- Как ми се иска да бъда на мястото на това коте!
- Е, доста ме съмнява това! Водя го на ветеринар, за да го кастрират...

На Сивухин страшно му скърцаха обувките.

- Нови обувки ли?
- Не, стари чорапи.

Дистанцията на австралийският супермаратон от Сидни до Мелбърн е дълга 875 км, и продължителността му е над 5 дни от старта до финиша.

В състезанието обикновено участват лекоатлети от световна класа, които специално се тренират за това събитие. Болшинството атлети са на възраст до 30 години и се спонсорират от големи спортни марки, които предоставят на състезателите униформите и маратонките.
През 1983 година много от присъствалите остават в недоумение, когато в деня на състезанието на старта се появява 61 годишният Клиф Янг.
От началото всички си мислят, че той е дошъл да види началото на маратона, тъй като той е бил облечен по-различно от другите спортисти: в работен гащеризон и галоши обути върху обувките му. Но когато Клиф отива към масата за да получи номер на участник в маратона, всички разбират, че той възнамерява да се състезава както всички останали.
Когато Клиф получава номер 64 и застава на линията с другите атлети, то снимачната бригада, заснемаща репортаж от мястото на старта решава да му вземе кратко интервю. Те насочили обектива на камерата към Клиф и го попитали:
— Привет! Кой сте Вие и какво правите тук?— Аз съм Клиф Янг. Ние развъждаме овце на голямо пасбище близо до Мелбърн.— Наистина ли ще участвате в това състезание?— Да.— Имате ли спонсор?— Не.— В такъв случай няма да можете да стигнете до край.— Защо, ще мога. Аз съм израснал във ферма, където не можехме да си позволим коне или коли до последния момент: само преди 4 години аз си купих кола. Когато приближаваше буря, аз излизах да прибера овцете. Ние имахме 2000 овце, които се пасяха на 2000 акра земя. Понякога се е случвало да съм ловял овцете си по2-3 дни, това не беше просто, но аз винаги успявах. Мисля, че мога да участвам в това състезание, та то е само с 2 дена по-дълго и е само 5 дни, а аз търсех моите овце по 3 дни.
Когато маратонът започнал, то Клиф останал далеч зад професионалистите. Някои от зрителите му съчувствали, други му се присмивали, тъй като той дори не могъл да стартира правилно. Хората по телевизията го наблюдавали, много от тях му съпреживявали и се молили той да не умре по пътя.
Всеки професионалист е знаел, че за да завърши дистанцията ще му трябват 5 дни, в които всеки ден 18 часа да се тича и 6 часа за сън. Обаче Клиф Янг това не го е знаел.
На следващата сутрин след старта хората разбрали, че Клиф не е спал, а е продължил да тича цяло нощ и е стигнал до градчето Mittagong. Но дори без да спира за да поспи, Клиф остава далеч след всичките лекоатлети, макар и да продължил да тича, при това успявайки да приветства хората, стоящи покрай трасето на маратона.
С всяка нощ той се е приближавал към лидерите на маратона и в последната нощ Клиф задминал всички атлети от световна класа. Сутринта на последния ден той вече е бил много преди всички.
Клиф не само минал маратона бидейки на 61 година, без да умре по време на състезанието, но и го спечелил, биейки рекорда на маратона с 9 часа и става национален герой.
Клиф Янг преодолява дистанцията от 875 километра за 5 дни, 15 часа и 4 минути.
Клиф Янг не взима нито една от наградите. Когато получава първата награда от 10 000 австралийски долара, той казал, че не е знаел за съществуването на паричната награда, че е взел участие не заради парите и без да му мисли решава да даде парите на първите пет лекоатлета, които са стигнали финиша след него, т.е. по 2000 австралийски долара за всеки. Клиф не оставя нито цент за себе си и цяла Австралия просто се влюбва в него.
Много от тренираните спортисти знаят цели методики как трябва да се тича и колко време трябва да се почива по времe на дистанцията. Още повече, че те били сигурни, че на 61 години е просто невъзможно да се мине супермаратона.
Но Клиф Янг това не го е знаел. Той дори не е знаел, че атлетите могат да спят по време на състезанието. Него вият ум е бил свободен от ограничаващите убеждения. Той просто е искал да победи: представял е пред себе си изплъзващата му се овца и се е опитвал да я хване.
Не ограничавайте възможностите си – те са извън пределите които сте си поставили!

Състезание по точна стрелба.

Първият улучва кибритена кутия от двеста метра.
Вторият похвърля две монети във въздуха и ги продупчва точно в средата.
Всичке очакват изстрела на третия.
- Ей, чувате ли, комар?
- Чуваме.
Изстрел! Комарът продължава да бръмчи.
- Не улучи! Не улучи! Ей го къде лети.
- Че лети, лети, но да се размножава няма да може...

Един човек казал на Буда:

- Аз искам щастие!
Буда му отговорил:
- Махни "Аз" - това е егото. После махни "искам" - това е желанието. Виж как накрая оставаш само с "щастие".

Един среща Паисий Хилендарски и го пита:

- Как си Паисий?
- Абе, отпаднал съм нещо...

Някъде в Турция, на границата със Сирия, до едно селце в една пещера живеел Али манафа.

Никои не смеел да припари наоколо от страх да не му се случи нещо, от което да се срамува да разказва след това на другите.
Местните жители решили да организират конкурс за смелост. Условието било да влезеш в пещерата и да извикаш с все сила "Алиииии" и ако не ти се случи нищо срамно отзад - печелиш. Идвали всякакви юнаци при пещерата на Али, но си тръгвали засрамени, без да казват какво се е случило в пещерата.
Един ден дошъл един канадски момък на име Джъстин - по прякор биберона. Влязъл в пещерата като се държал с две ръце отзад и викнал "Алииии!", но никой не отговорил. Пуснал дясната ръка и я сложил до устата да извика по-силно: "Алииии!" - пак никой. Пуснал и другата ръка, за да я сложи до устата за по-силен вик и извикал: "Аааааа гад мръсна отзад ли си бил!"

Човек в препълненото фоайе на театъра:

- Току-що загубих портфейла си с 1000 лв. в него! Давам 100 лв. на този, който ми го върне!
Друг глас в тълпата:
- Давам 200 лв. на този, който го върне на мен!

Един бизнесмен карал своя Мерцедес и видял бездомник, който ядял тревата на поляната.

- Какво става, човече, защо ядеш тревата? Гладен ли си?
Бездомникът:
- Три дни не съм ял! Тук поне малко трева има!
Бизнесменът:
- О, беден си! Е, хайде, скачай в колата! Днес съм добър! Ще дойдеш с мен!
Бездомникът се качил в Мерцедеса и казал:
- Благодаря, добри човече! Напразно казват, че богатите хора са лоши!
Бизнесменът:
- Евала, брато! Сега ще те закарам на моята вила в Симеоново да видиш какво значи поляна - огромна, буйна и неокосена!