Вицове за Политиката

17 hours ago
България, 2026 г.
След забраната на машинното гласуване петорната коалиция (ГЕРБ-ДПС-БСП-Възраждане-ИТН) печели безапелационно изборите с 89 %. След успешното излизане на България от ЕС и НАТО министър-председател отново напълно логично и заслужено стана големият патриот господин Костадин Костадинов. Мандатът му бе връчен от пожизнения президент на републиката господин Бойко Борисов по време на празничен концерт на господин Слави Трифонов в най-голямата зала за концерти на планетата „Арена Владимир Путин“.
Министърът на вътрешните работи господин Делян Пеевски потвърди пред медиите, че застава твърдо зад връщането на доказалата някога своята несъмнена ефективност практика с лепене на застрахователни стикери и че официално е върнал лицензите на „ВИС-2“ и „СИК“, давайки им своята благословия и пожелавайки им успех в начинанията.
Министърът на културата, спорта и външните работи господин Тошко Йорданов не без гордост изнесе доклад за положителния ефект от инициираната от него програма за трудово превъзпитание на остров Белене в лагер „Умни и красиви“, където в момента се намират близо 100 000 от така наречените някога „протестъри“. Почти е приключил и строежът на лагер „Жълто Паве“ в Скравена, който скоро ще приеме за превъзпитание останалите няколко хиляди неблагодарни и неблагонадеждни граждани.
Министърът на регионалното развитие госпожа Йорданка Фандъкова заяви в интервю пред националната телевизия ПИК, че ремонтът на ремонта на ремонта на АМ „Тракия“ се изпълнява качествено и в срок. Вносителят на Лада за България, г-н Стефан Янев, гордо сподели, че новата гъсенична ходова част на ненадминатите руски автомобили прекрасно се справя с висококачествената пътна настилка от първите управления на ГЕРБ. Д-р Доган произнесе реч, посрещната с възторжени ръкопляскания ,чието разбиране бе отложено за часовете след празничния коктейл. Последва включване на правосъдния министър Данаил Кирилов, който обяви създаването на държавен орден „Дани Рабъл“ за изключителни заслуги към защитата на престижа на юристпруденцията от правни тълкувания. Основният гост на събитието – господин Сергей Лавров поднесе подарък, представляващ скулптурна композиция на благороден жребец, водещ кан Аспарух към създаване на първата българска държава. Събитието бе закрито от започналия новия си мандат главен прокурор Иван Гешев с уверението, че неговите правомощия все така енергично ще покриват законовото пространство на Република България. Специално за случая военният духов оркестър и балет Магаданс изпълниха празничен пърформънс „Вставай страна огромная“, а новоназначеният български патриарх от Челябинската епархия, подполковник Слушков, освети новото правителство и всички участници в събитието. Последва неформална част, през която стюарди раздадоха обещаните парчета пица на гражданството, а ръководството се насочи към залите за тържествен обяд.