Разговор между американски боен кораб и Северозападна Испания.

Испания: - Говори A-853. Моля променете курсе си с 15 градуса на юг за избягване на сблъсък. Идвате право към нас. Разстояние: 25 Морски Мили
САЩ: - Съветваме ви да измените вашия курс с 15 градуса на север за избягване на сблъсък
Испания:- Невъзможно. Повтарям: Моля да измените курса си с 15 градуса на юг за избягване на сблъсък
САЩ:- ... Говори капитанът на кораб от американския флот. Настояваме да измените курса си с 15 градуса на север за избягване на сблъсък.
Испания:- Не смятаме, че е изпълнимо или удобно. Съветваме ви да измените курса си с 15 градуса на юг за избягване на сблъсък.
САЩ:- Говори капитан *** на самолетоносача *** от американския флот - вторият по големина във флота. Ескортирани сме от 2 линкьора. 6 разрушителя, 5 крайцера, 4 подводници и други поддържащи кораби. Насочваме се към персийския залив за военни маневри в офанзива срещу Ирак. Не ви съветвам, а ви заповядвам да измените курса си с 15 градуса на север, или ще бъдем принудени да вземем необходимите мерки за сигурността на този кораб и ескортиращите го. Вие сте страна съюзник, член на НАТО и тази коалиция. Моля да се подчините незабавно и да се махнете от пътя ни.
Испания:- ... Говори Хуан Мануел Салас Алкантара. Ние сме двама, ескортирани сме от нашето куче, храната ни, две бири и канарче, което сега спи. Поддържа ни радио "Ла Коруня" и канал 16 за извънредни случаи. Никъде не сме се насочили тъй като говорим от сушата. Ние сме във фар А-853 Финистер, на брега на Галиция. Нямаме никаква шибана идея къде сме във ранга на испанските фарове. Чувствайте се свободни да направите каквото по дяволите искате за да гарантирате сигурността на кораба си, който ще се натресе в скалите. Отново настояваме и съветваме че най-здравословно и препоръчително е да измените курса си с 15 градуса на юг за да не се сблъскаме.
САЩ:- ... .... ... Разбрано, благодаря