Бог викнал при себе си един руснак, американец и българин. Казал първо на руснака:
- Ако не спрете да се въоръжавате, ще натисна един бутон и Русия вече няма да я има!Отишъл руснака при другите, казал им всичко, но те възразили, защото нямало как да спрат се борят с природата си. Видял ги Господ, натиснал бутона и така Русия изчезнала. След това Бог извикал американеца и му казал същото : - Ако не спрете се въоръжавате и нападате различни страни, ще натисна този бутон и Америка ще спре да съществува.Американците и те отказали и Господ ги изтрил и тях.Дошъл редът и на българина. Господ му казал:- Вие в България, ако не спрете да крадете ще натисна този бутон и България ще изчезне!Така българина се върнал в България и казал- Господ каза, че трябва да спрем да крадем, защото иначе ще натисне един бутон и България ще изчезне. Ноооо, не се безспокойте, ще си крадем, аз му свих бутона!

ЦРУ изпратило шпионин в Русия.
Подготовката му е била перфектна, стоварили го със Б-1 Стелт и зачакали резултати. Където, обаче, да се появи - в кръчмата, на лов, на опашка за домати - навсякъде му подвиквали:
- "Ей, шпиончето, пийни едно - студено е!"
- "Ей, шпионин такъв, стой си на реда" и изобщо провалил се навсякъде. Взел едно шише водка, седнал в къщи и от мъка се отрязал. Нямало какво повече да губи и поискал среща с началника на полицията, с когото често ходел на лов. Влязъл в кабинета му и задал въпроса ребром:
- "Кажи ми, къде се провалям? Пия като казак, знам Пушкин наизуст, рисувам като Врубел, псувам като каторжник, кълна се като търговец - как всички познават, че съм американски шпионин?
Прегърнал го началникът /в сърцето си бил добър човек/ и ласкаво му казал тихичко:
- "Знаеш ли, приятелю, просто у нас в Сибир няма негри!"