Вицове за затвора и затворниците

По време на 2-та световна война едно руско село е окупирано от немски войници. Те затварят всички жители на селото в общината. След няколко дена пускат само жените на свобода а мъжете остават затворени. Минали се няколко седмици и жените приплакали на главнокомандващия на немците че не могат вече да живеят без мъже и че трябва ги пуснат иначе те ще умрат. След кратък размисъл началника решил че жените са прави и трябва да им пусне мъжете. Решил обаче да си направи майтап със тях и им казал че ще пусне мъжете само ако всяка жена си познае мъжа по "оная му работа" Строил той мъжете зад една стена със дупки дето само членовете им се подават от другата страна. Започват жените да минават и опипват всеки мъжки члeн. Всяка жена минава пипа и говори:" Toя не е моя тоя не моя... Този е моя " Излиза мъжа и си тръгват. След като 5 или 6 жени си тръгнали с мъжете си началника се усъмнил дали не го лъжат жените? Дали не взимат които им падне и после ги сменят. Затова той наредил измежду всеки двама руснака да застане по един немец. Паднал се реда на една баба да си познае мъжа. Минава тя и говори:" Too не е моя, Too не е моя....Toя въобще не е от нашето село ......

Мъж излиза от затвора, където е бил за двойно убийство.
Качва се на влак за вкъщи. Влиза в купето, а там вече има трима грузинци. Двама седят на масата и похапват, а третият лежи на едно от горните легла. Грузинците канят мъжа на масата да сподели трапезата им. Седят си, хапват, пийват, веселят се. По едно време грузинците излизат в коридора да пушат, а мъжът остава в купето. Внезапно влакът се раздрусва, грузинецът от горното легло пада и си удря главата в масата. Мъжът се хвърля към него, проверява му пулса – мъртъв… Хваща се за главата ужасен. Мисли си:
- “Кой ли ще ми повярва, че не съм аз, току-що излезлият от затвора?” Отваря прозореца и изхвърля грузинеца през него. Сяда обратно на софрата и, ни лук ял, ни лук мирисал, продължава да яде.
Двамата грузинци се връщат.
- Слушай, а къде е нашият приятел, който лежеше тук?
- Ами, нали излязохте да пушите и той излезе веднага след вас.
- Как така “излезе”? Ние го караме в Тбилиси да го погребваме!