Значи, когато ние лъжем властта, това е престъпление.

А когато властите лъжат нас, това било ПОЛИТИКА.

Шеф търси да наеме свой помощник.

На първия ден влиза един човек и заявява, че е дошъл на интервю за работата. Първото, което го пита шефа, е колко му е IQ-то. Човекът му отговаря 115 и започват да си говорят за графичен и уеб дизайн.
На следващия ден идва друг човек на интервю. Шефът го пита колко му е IQ-то. Човекът му отговаря 70 и започват да си говорят за ядене, пиене и жени.
На третия ден идва друг човек на интервю. Шефът го пита колко му е IQ-то. Човекът му отговаря 10 и шефът го заговаря:
-Е, пак ще гласуваме за Бойко, а?

Един пита своя приятел, който е депутат:

- Кажи ми, как забогатя?
- Ще бъда кратък. Крада.

Журналист пита шеф на рекламна агенция:

- Бихте ли казали, кой ви носи най-големи приходи?
- Политиците.
- Защо?
- Колкото е по-безполезна една стока, толкова е по-скъпа рекламата.

Из „Цар Фердинанд. Съвети към сина”

Българският народ има само един идеал: да се обогати. Заради това пази се да не му попречиш и затваряй си очите пред кражбите. Помилвай някак си незабелязано крадците, особено тия на държавни суми, и дръж списъка им затворен в твоето бюро Когато тоя списък се увеличи, да бъде в процент 10% от населението, то ти си спасен. Знай, че царете се крепят от разбойниците...

- Каква е разликата между батерията и депутата?

- За разлика от депутата, батерията с времето отслабва!
А батерията има и положителна страна...

От тълковния речник:

Презерватив - еднократно средство за предпазване от зачатие. Използва се по време на предварителната полова игра и по време на сношението. Отделя се от половия орган след еякулация. Синоними: кондом, капут, гумичка.
Електорат - еднократно средство за удържане на власта. Използва се по време на предизборна кампания и непосредствено по време на избори. Отделя се от органите на властта след встъпване в длъжност. Синоними: овце, тълпа, народ за еднократна употреба.