Мe прашуваат:

— Што е тоа генијалност?
— Комшијата го продаде станот и по половина година се ожени за госпоѓицата која го купи.

Кое е најдемократското парче облека:

- Градникот – ги поттиснува големите, ги подига малите и масата ја држи на купче.

Зошто Статуата на слободата во New York е жена?

- Барале празна глава да направат ресторан.

Зошто жените глумат оргазам?

Затоа што мажите ја глумат предиграта!

- Зошто луѓето повеќе се противат на облека од крзно, отколку од кожа?

- Полесно се малтретираат богати старици, отколку моторџии.

Како се викаат свекор и свекрва?

- Шап и лигавка!
А снаа?
- Луда крава!