Тато, зошто се ожени за мама?

Таткото се обраќа кон сопругата:
Гледаш ли, и на детето му е чудно.

Жената го прашува мажот:

- Мажу, ти зашо секогаш кога пеам излегуваш на терасата… толку ли не ти се допаѓа како пеам?
- Не, само излевам за да видат комшиите оти не те тепам!

- Како заврши твојта кавгата со женати?

- Долази на колена до мене…
- И што ти рече?
- Излази од под креветот, пи*ка ти матер, да не дојдам тамо!!!

Жената му се јавува на мажот:

– Еј кај си, можеш ли да зборуваш?
Мажот:
– Можам!
– Тогаш слушај…

И така живееја долго и среќно.

Две години среќно и 29 год. долго!

- Маченце, Маченце дека сиии?

- Еве ме, тука сам љубавииии..
- Доста мори Гуске, мачката си барам,

Има да најдам маж, кој ќе удри со раката по маса, и ќе каже:

"Срце, донеси ми топла вода да ги измијам садовите"

Идеален брачен пар:

- Миличок, оди вечер во кафана со пријателите.
- Не можам, не сум ги измил садовите.

- Тато, сакам да живеам вечно, што да правам?

- Ожени се сине.
- И ќе живеам ли вечно?
- Не, но желбата ќе ти помине.